Coen Swijnenberg en Thijs Cobben, die beiden een domeinnaam van een nieuwe minister ‘kaapten’, zijn nu zelf het slachtoffer van domeinkaping.
Radiopresentator Coen Swijnenberg registreerde het domein Hermanheinsbroek.nl (van de minister van Economische Zaken). Thijs Cobben van AbFab ging aan de haal met Eduardbomhoff.nl (minister Volksgezondheid).
Het ministerie van Economische Zaken zal stappen ondernemen om het ‘gekaapte’ domein Hermanheinsbroek.nl te krijgen.
Dat zegt Simone Boitelle van het ministerie van Economische Zaken. Het domein is nu nog in handen van Coen Swijnenberg van Radio M uit Zeist. Die registreerde het adres naar eigen zeggen ‘om aan te tonen dat het van belang is om je eigen naam vast te leggen’.
AbFab heeft het domein van de minister van Volksgezondheid aangevraagd. Het bedrijf wil het domein aan het ministerie overdragen.
Dat zegt Thijs Cobben van AbFab, dat bekendheid geniet als verzender van ongevraagde commerciĆ«le e-mails. “Ik zag dat het domein nog vrij was en heb daarom maar besloten om het zelf te registreren. Voordat een ander dat doet”, aldus Cobben.
Het internetbedrijf Happypoint, dat abonnees reclame per e-mail verstuurde, is half juli failliet gegaan.
Dat blijkt uit gegevens van de Rechtbank van Amsterdam. Hoe groot de schuld van Happypoint was, is onbekend. Bij het kantoor van Happypoint was niemand bereikbaar voor commentaar. De curator van Happypoint wil geen commentaar geven.
De nieuwe minister van Economische Zaken, Herman Heinsbroek, grijpt naast het domein Hermanheinsbroek.nl. Een radiopresentator was hem voor.
Coen Swijnenberg van Radio M uit Zeist heeft het domein naar eigen zeggen geregistreerd ‘om aan te tonen dat het van belang is om je eigen naam vast te leggen’. “Ik had van meneer Heinsbroek toch wel verwacht dat hij zijn naam zou hebben vastgelegd.”
De Internet Domeinregistratie Controle NL moet een andere naam nemen en mag de rechten van de SIDN niet langer schenden.
Dat heeft de Arnhemse rechter bepaald in een rechtszaak tussen de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) en de Internet Domeinregistratie Controle Nederland (IDCN).
De helft van de veertien ministers van het nieuwe kabinet heeft zijn domeinnaam nog niet geregistreerd.
Met name de ministers van de LPF schieten tekort. Hun domeinnamen (voornaam + achternaam.nl) zijn nog allemaal vrij, zo blijkt uit een inventarisatie van WebWereld. De vier VVD-ministers daarentegen hebben hun domeinen al wel veiliggesteld.
Nu AbFab de strijd in de rechtszaal heeft gewonnen, proberen twee internetters het bedrijf op een andere manier het leven zuur te maken.
Een zekere ‘Remier’ heeft een standaardbrief opgesteld met een verzoek tot inzage in de persoonsgegevens die AbFab van hen heeft verzameld, zo meldt Security.nl.
Op de site Krantenonline van uitgever Wegener staan al berichten over het overlijden van Prins Claus.
“Met het overlijden van prins Claus is een bijzonder mens heengegaan.” Hoewel Prins Claus volgens de Rijksvoorlichtingsdienst nog altijd in leven is, bericht Krantenonline reeds over zijn overlijden.
Cor Eberhard, de ict-specialist van de LPF-fractie, wil dat het telefoonnetwerk van KPN weer in overheidshanden komt.
Volgens het LPF-kamerlid zou er een scheiding moeten zijn tussen de eigenaar en de exploitant van het telefoonnetwerk. Het toezicht door de telecomwaakhond Opta omschrijft Eberhard als ‘een kunstmatige manier van concurrentie fabriceren’.