Radiopresentator ‘kaapt’ domein minister

Coen Swijnenberg van Radio M uit Zeist heeft het domein naar eigen zeggen geregistreerd ‘om aan te tonen dat het van belang is om je eigen naam vast te leggen’. “Ik had van meneer Heinsbroek toch wel verwacht dat hij zijn naam zou hebben vastgelegd.”

“Vorige week riep een stagiair dat verschillende ministers hun domeinnaam nog niet hadden geregistreerd”, aldus Swijnenberg. “Het eerste domein dat ik intypte bleek nog vrij. Dat heb ik toen meteen geregistreerd.”

Heinsbroek is niet de enige minister van het nieuwe kabinet die zijn domeinnaam niet heeft laten vastleggen. Diverse andere ministers, waaronder Eduard Bomhoff (Volksgezondheid) en Arend Jan de Geus (Sociale Zaken), hebben hun domein ook nog niet geregistreerd.

Swijnenberg heeft al veel reacties gekregen op zijn actie. “Heinsbroek blijkt veel fans te hebben. Die willen het domein graag overnemen om een site over hem te beginnen. Maar de enige die echt recht heeft op het domein, is natuurlijk Heinsbroek zelf.”

Hits

Wie nu naar Hermanheinsbroek.nl surft, krijgt de site van Swijnenberg te zien. Daarmee laadt de radiopresentator natuurlijk de verdenking op zich dat het hem vooral om de bezoekers te doen is.

“Ik heb een aantal reacties binnengekregen van mensen die dat denken”, aldus Swijnenberg. “Maar daar gaat het mij niet om. Ik vind het in de eerste plaats leuk, omdat het een domein van de minister is. Dat ik extra hits krijg, is ook leuk, maar niet het belangrijkste.”

Swijnenberg wil het domein graag aan Heinsbroek overdragen, zegt hij. “Maar daar moet wel wat tegenover staan. Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als hij in mijn radioprogramma kwam.”

Vreemde deal

Het ministerie van Economische Zaken heeft nog geen contact opgenomen met Swijnenberg. “Ik heb het ministerie zelf ook nog niet ingelicht. Ik wacht rustig af.”

Jan-Willem de Savornin Lohman, woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, is verbaasd over de actie van Swijnenberg. “Het lijkt mij een vreemde deal: een domein in ruil voor een interview. Je kunt toch niet zomaar het domein van iemand anders claimen?”

Volgens de zegsman zal de officiƫle site van Heinsbroek Ministervanez.nl worden. Dat is op dit moment nog een lege pagina. In het kabinet-Balkenende is het ministerie van Economische Zaken verantwoordelijk voor het complete ict-beleid van de Nederlandse regering.