Wie is die gek?

Maarten Reijnders (1976) is freelance journalist (onder meer voor Bright en Wordt Vervolgd). Van december 2000 tot en met mei 2006 was hij redacteur bij Webwereld. Daarvoor werkte hij voor het dagblad Trouw. In september 1996 richtte hij met Koen Vrancken het e-zine SmallZine op. Toen SmallZine eind 2004 stopte, had het e-zine meer dan dertigduizend abonnees. SmallZine was daarmee één van de grootste Nederlandstalige e-zines.

Reijnders studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de London School of Economics and Political Science (LSE). In 1999 studeerde hij net niet cum laude af (story of his life) op de lage opkomst bij de Europese verkiezingen van dat jaar (titel scriptie: ‘Ga stemmen op de zakkenvuller van uw keuze’).

Wat anderen schrijven over Maarten Reijnders:

“Ja, het moet maar eens gezegd worden. Maarten Reijnders is een klootzak.” – ‘Pritt Stift’ op GeenRedactie.

“Ga eens deaud” – ‘Donkerdoorn’ op Zapruder.

“De persoonlijke voorkeuren van meneer Reijnders de paternalist zijn niet interessant.” – ‘Willem (zwijgt niet meer)’ op De Nieuwe Reporter.

“Zelden zo’n staaltje pisbakken journalistiek gezien als dit artikel.” – Patrick Savalle op De Nieuwe Reporter.

“Maarten Reijnders, het suggestieve kopwonder” – Dr. Roll, een anonieme spampropagandist, in nl.internet.misbruik.

“Jonge jonge wat zijn we weer Objectief, nietwaar Maarten Reijnders?” – Jennifer Logan, beheerder van het extreemrechtse forum Polinco.

“De ongekend lichtzinnige wijze waarop u meent de journalistiek te kunnen bedrijven is aan hen uiteraard niet bekend.” – H.J. van der Tak, advocaat van de familie Bevelander, in een brief.

“Maarten Reijnders, mislukt bij Trouw en dat wil wat zeggen, mag ook regelmatig knippen en plakken van zijn baas.” – Fleischbaum op Geenstijl.

“Heelaas voor Maarten breekt ook bij hem het journalistieke process.” – Adam Curry (‘Spelchekken is voor mietjes’) op zijn blog.

“Weet jij wel wat van ICT, Maarten Reijnders? Ik begin zo langzamerhand een enorme afkeer van jou en jouw artikelen te krijgen.” – ‘Renate’ in een reactie op Webwereld.

“Herr Kommissar Reinders laat weer eens duidelijk blijken dat hij werkt voor de opinie-STASI.” – ‘Bozoc’ in een reactie op Webwereld.

“Wat een smerige gluiperd is die gast zeg. Volksverrader 1ste klas.” – ‘Guest’ op Stormfront.

“Ik vind dat Maarten Reijnders ook eens moet solliciteren bij de Prive of de Story. Dat past veel beter bij hem, dan WebWereld – Uw link met ICT? Vind je ook niet, Martijn? Je kan immers beter non-nieuws (roddelnieuws) schrijven dan echte ICT nieuws.” – ‘Posh’ in een reactie op Webwereld.

De website van Maarten Reijnders