Nieuwe ministers vergeten domeinnamen

Met name de ministers van de LPF schieten tekort. Hun domeinnamen (voornaam + achternaam.nl) zijn nog allemaal vrij, zo blijkt uit een inventarisatie van WebWereld. De vier VVD-ministers daarentegen hebben hun domeinen al wel veiliggesteld.

Het komt regelmatig voor dat gewiekste zakenlieden de domeinen van beroemdheden ‘kapen’. Ook politici zijn in het verleden het slachtoffer geworden van ‘domeinkaping’. Het domein van de vorige premier, Wimkok.nl, is bijvoorbeeld in handen van Wim Kok Fietsplezier uit Utrecht.

Van de nieuwe ministersploeg is premier Jan Peter Balkenende de enige met een actuele site. VVD-minister Henk Kamp (VROM) stelt zich op zijn site nog steeds voor als kamerlid. Kamp was in de vorige kabinetsperiode VVD-woordvoerder voor asielzaken.

Pr-bureau

Jaap de Hoop Scheffer, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, heeft nog niets op zijn site staan. Daar staat tegenover dat het ministerie van Buitenlandse Zaken wel het enige ministerie is dat meteen actie heeft ondernomen toen de naam van de nieuwe bewindspersoon bekend werd. Buitenlandse Zaken registreerde het domein van de voormalige CDA-leider op 11 juli.

Op de site van Maria van der Hoeven (Onderwijs) staat wel wat informatie, maar die heeft op het eerste gezicht weinig te maken met de nieuwe minister van Onderwijs. Het domein is sinds 1 februari 2002 in handen van het pr-bureau Schoep & Van der Toorn. Schoep & Van der Toorn heeft in opdracht van het CDA ook een groot aantal andere domeinnamen van christen-democratische politici geregistreerd.

De VVD-ministers Johan Remkes (Binnenlandse Zaken), Hans Hoogervorst (Financ├»en) en Benk Korthals (Defensie) profiteren van het feit dat ze ook al in Paars II in de regering zaten. Hun ‘oude’ ministeries hadden hun domeinnamen al geclaimd.

Staatssecretarissen

De staatssecretarissen doen het nog iets slechter dan de ministers: zes van de dertien hebben een eigen domeinnaam. Van die zes domeinnamen zijn er vier in handen van het eerdergenoemde Schoep & Van der Toorn.

Het gaat daarbij om de domeinen van de CDA-staatssecretarissen Agnes van Ardenne (Buitenlandse Zaken), Cees van der Knaap (Defensie), Clemence Ross (Volksgezondheid) en Pieter van Geel (Milieu).

CDA-kamerlid Joop Wijn had al als kamerlid een goed onderhouden site. Daarnaast heeft alleen de VVD’er Atzo Nicolai een eigen domein. Volgens de tekst op dat domein is hij nog altijd kamerlid. De overige VVD-staatssecretarissen en alle LPF’ers hebben nog geen eigen domein.

Update, informatie over de registratie van de CDA-domeinen door Schoep & Van der Toorn is toegevoegd.