Op krantensite Wegener is Claus al dood

“Met het overlijden van prins Claus is een bijzonder mens heengegaan.” Hoewel Prins Claus volgens de Rijksvoorlichtingsdienst nog altijd in leven is, bericht Krantenonline reeds over zijn overlijden.

Een foutje van Wegener, zo ontdekte een lezer van weblog Tonie.net die er in slaagde om zeven artikelen over de dood van de prins boven water te halen. In de berichten wordt teruggekeken op het leven van Prins Claus.

Daarbij komt onder meer het moment dat Claus zijn stropdas afdeed aan de orde. “‘Werp weg die slang rond uw adamsappel!’, riep hij. Bijgekomen van de verrassing volgden vele mannen in de zaal het voorbeeld van de prins.”

De meeste kranten hebben al bijlages klaar staan voor het geval een lid van het Koninklijk Huis overlijdt. Het gebeurt echter zelden dat deze artikelen al voor het overlijden naar buiten komen.

Toch is het wel eens eerder voorgekomen dat media de fout in zijn gegaan met van tevoren geschreven nieuwsberichten. Zo stond op de dag na de bekendmaking van het huwelijk tussen Willem-Alexander en Maxima op de site van de NOS nog het bericht dat de kroonprins troonsafstand zou hebben gedaan.

Update, 16.00 uur: Inmiddels is het niet meer mogelijk om in de Wegener-archieven te zoeken. Bezoekers krijgen de mededeling: ‘Wegens een technische storing is dit archief tijdelijk niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.’

Update 2, 17.30 uur: De artikelen zijn inmiddels verwijderd. Op Funeralathome.com staan kopie├źn van de stukken.