Een man die werd verdacht van het verspreiden van de film ‘Phileine zegt sorry’ voordat de film in première ging, heeft een boete gekregen.
De Rotterdamse rechtbank bepaalde eerder deze week dat hij een boete van tweeduizend euro, waarvan 1500 euro voorwaardelijk, moet betalen. Ook zijn er zeven cd/dvd-branders van de verdachte verbeurd verklaard.
De SP begrijpt niet dat de daders achter de DDoS-aanvallen op overheidssites en Geenstijl.nl nog niet zijn vervolgd.
Tweede-Kamerlid Arda Gerkens heeft daarom kamervragen gesteld aan minister van Justitie Piet-Hein Donner. “Waarom vervolgt het openbaar ministerie deze persoon, ondanks het feit dat deze bij de politie bekend is, niet?”, zo wil Gerkens van Donner weten.
Het is zover! Dankzij een gedenkwaardige uitzending van B&W is het nu eindelijk bekend welke josti’s er schuilgaan achter de steengeile nicks Prof. Hoxha en Starfucker. Wat een stel latente heaumeaux. Bukken jullie even?
‘Bent u Starfucker?’, vroeg Hanneke Groenteman aan Jaap Stalenburg (zet je 06-nummer ook ff op internet, held). ‘Nee’, zei de verzekeringsagent. Blijft lachen om te zien dat webloggers die het leuk vinden om anderen op leugentjes te betrappen, zelf ook graag liegen. De volgende keer misschien iets beter oefenen, Stalenburg, want dit leek natuurlijk nergens op. Reet kreeg nu al dat angstzweet van je in zijn gezicht. Hij is nog steeds bezig met douchen.
De telecomwaakhond OPTA gaat samenwerken met het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) bij het aanpakken van spam.
De voorzitters van de twee toezichthouders hebben op 19 oktober hun handtekening gezet onder afspraken over de samenwerking. De twee organisaties zullen elkaar informeren en bijstaan, zo meldt het CBP op zijn site.
Hij was niet officieel genomineerd, maar kreeg toch weer een Big Brother Award: de CDA-minister van Justitie Piet Hein Donner.
Vorig jaar speculeerde Lodewijk Asscher, jurylid van de Big Brother Awards, al over een oeuvreprijs voor Donner en dit jaar kreeg de minister `m. En dat terwijl Donner officieel niet eens was genomineerd voor een Big Brother Award, een jaarlijkse prijs voor personen, bedrijven en overheden die de privacy schenden.
De Telegraaf wil dat Webauto.nl de term ‘speurders’ uit zijn metatags verwijdert. Volgens de krant maakt de site inbreuk op het merkrecht.
De Telegraaf dreigt met juridische stappen als Webauto.nl geen gehoor geeft aan de eis van de uitgever om de termen van zijn site te halen. Dat schrijft de krantenuitgever in een fax aan de eigenaar van Webauto.nl.
Tiscali ziet ervan af om de nieuwe film van Theo van Gogh over de moord op Pim Fortuyn via BitTorrent te verspreiden.
Tiscali heeft de mogelijkheid om de film via het peer-to-peer-netwerk te verspreiden wel onderzocht. “Maar we vonden het op dit moment nog niet opportuun om dat te doen”, zegt een woordvoerster van de provider.
Bij tien Nederlandse internetaanbieders, waaronder Chello, Planet en Tiscali, is het mogelijk (geweest) om andermans e-mail te lezen.
Ook Zonnet, Wanadoo, 12Move, Freemail en RaketNet hebben te kampen met lekken in hun webmailsysteem, waardoor kwaadwillenden andermans mail kunnen lezen. Dit blijkt uit onderzoek van beveiligingsdeskundige Martijn Brinkers. Ilse en Lycos hadden vergelijkbare problemen op het moment van schrijven provisorisch verholpen.
De webmail van veel Nederlandse internetaanbieders blijkt slecht beveiligd. Op meldingen over de lekken wordt laks gereageerd. “Er wordt vaak niet serieus naar het probleem gekeken.”
Begin juni kwam internetaanbieder Chello in het nieuws, omdat het via de webmail van de provider mogelijk was om andermans mail naar jezelf te laten doorsturen. Door een mailtje met een speciaal gevormde html-tag naar een Chello-abonnee te sturen, was het mogelijk om de gebruikersinstellingen van het slachtoffer aan te passen. Chello dichtte het lek en deed aangifte.