Pinokkio Starfucker

‘Bent u Starfucker?’, vroeg Hanneke Groenteman aan Jaap Stalenburg (zet je 06-nummer ook ff op internet, held). ‘Nee’, zei de verzekeringsagent. Blijft lachen om te zien dat webloggers die het leuk vinden om anderen op leugentjes te betrappen, zelf ook graag liegen. De volgende keer misschien iets beter oefenen, Stalenburg, want dit leek natuurlijk nergens op. Reet kreeg nu al dat angstzweet van je in zijn gezicht. Hij is nog steeds bezig met douchen.

Zou Stalenburg tegen zijn klanten bij TVM ook liegen? Leuk dat hij TVM weer in verband brengt met deauping, want daar is Geenstijl namelijk erg vóór. Ik moet wel zeggen dat ik toch heel anders naar al die schaatsers van TVM kijk nu ik weet dat ze elke dag in de snoeppot zitten. Misschien dat Stalenburg zelf eauk eens wat aan sport moet gaan doen. Hij zag eruit alsof hij zichzelf alleen maar in een Bling Bling bak voortbeweegt.

‘Ik ben journalist. Ik heb zelf bij de omroep gewerkt’, zei Stalenburg dapper. En verdomd, volgens Google is dat laatste nog waar ook. Stalenburg heeft in de OR van HMG gezeten. De on-der-ne-mings-raad van Holland Media Groep, hoe diep kun je zinken? Er is maar één ding erger dan lid zijn van de OR en dat is vice-voorzitter zijn van de OR.

Stalenburg is natuurlijk oud genoeg (is dat leuk, zeau’n midlifecrisis?) om te weten van wie het idee voor de OR afkomstig is. Voor de jonge lezertjes vertel ik het er even bij: het idee om onze economie de vernieling in te helpen door macht te geven aan werknemers was één van die fijne maatschappijhervormende plannen van het kabinet-Den Uyl. Hoe oud-links kun je zijn? En dan wil Geenstijl Leaudewijk de Waal naar Noord-Korea verbannen? Misschien wordt het tijd dat jullie zelf even lekker in het graf van Kim Il-Sung gaan liggen? Ik begin bijna te denken dat Stalenburg zich niet alleen van de nick Starfucker bedient, maar ook bij de ‘Internationale Stalinisten’ zit. Dat zijn die lutsers die onlangs zo dapper anoniem Geert Wilders (dat is die Meauzart-heaumeau die nog steeds uit de kast moet komen) hebben leaupen bedreigen op Indymedia.

Dan Ambreaus – als je haar maar goed zit – Wiegers. Jezus man, wat de neuq had die gast gereaukt voor de uitzending begon? ‘Ehhh… euh… maar eh… En…’ Op deze manier had zelfs het gemiddelde kaalkopje de discussie van hem kunnen winnen. Zo te zien reaukt hij trouwens wel vaker. Zou hij niet weten dat je van reauken gele tanden krijgt? Of is hij daar pas kort geleden achtergekomen en leaupt hij daarom voortdurend Trudy Prins te dissen?

‘Ik las gisteren nog bij jullie dat ik een nekschot kon krijgen’, zei Francisceau van Jeaule. En in plaats van uit te leggen dat je zo’n opmerking met een korreltje zout moet nemen, zegt Ambreaus: ‘Dat hebben we vast weggehaald.’ Jammer alleen dat dat van dat nekschot voor Francisceau er tijdens de uitzending, tweeënhalve dag nadat de opmerking was geplaatst, nog steeds stond. Of moet ik zeggen: stoned?

Volgens Ambreaus is Geenstijl niet commercieel. Wat doet die reclame van Speurders dan op die site? Of is dat liefdadigheid? En is Ambreaus dan zeau’n uitkeringslijer (of moet ik zeggen uitkeringsspons?) die van mijn belastingcenten tot halftwee in zijn bed ligt te rotten? Z’n haar is er lang genoeg voor.

Wat heeft Ambreaus trouwens tegen opgeheven vingertjes en moraalridders? Heeft hij soms een trauma opgeleaupen omdat hij jarenlang de voetveeg is geweest van de greautste opgeheven vinger en de über-moraalridder van internet Peter Olsthoorn? Zou hij daar hebben geleerd om spelfouten uit berichten te halen?

Oké, allemaal ongezien de tyfus. En wie weet zie ik jullie nog een keertje op vak 127. Of zijn jullie alleen op internet hooligans? Fleischbaum gaat toch regelmatig naar voetbal? Of heeft hij dat eauk verzonnen?

UPDATE: De uitzending van B&W nog een keertje bekijken kan hierrr…