Kamervragen over DDoS-aanvallen op overheid

Tweede-Kamerlid Arda Gerkens heeft daarom kamervragen gesteld aan minister van Justitie Piet-Hein Donner. “Waarom vervolgt het openbaar ministerie deze persoon, ondanks het feit dat deze bij de politie bekend is, niet?”, zo wil Gerkens van Donner weten.

Begin deze maand voerde een groep die zichzelf de ‘0x1fe Crew’ noemt, een aanval uit op diverse overheidssites. Ook Geenstijl.nl werd onder vuur genomen, nadat het weblog de identiteit van de waarschijnlijke verantwoordelijken had achterhaald.

De namen van de vermoedelijke daders verschenen op een groot aantal sites. In Radio Online en in 2Vandaag bekende een 18-jarige inwoner van Breda, die zich aanvankelijk had opgeworpen als de ‘woordvoerder’ van de DDoS-sers, bovendien dat hij (mede)verantwoordelijk was voor de aanvallen.

Gerkens is ook verbaasd dat degene die de e-mail van de Officier van Justitie Joost Tonino heeft gekraakt, nog niet is opgespoord. Tonino besloot op te stappen nadat het weblog Neukia.nl enkele berichten uit de inbox van de fraudeofficier online had gezet. Het weblog had de berichten toegespeeld gekregen van een zekere ‘Countzer0’.