Belgische sites plat na ruzie met ‘Kimble’

Reden voor de aanval was een vraag van het kamerlid Dylan Casaer van de SP.A. (Sociaal Progressief Alternatief) aan de minister van Justitie.

Volgens Casaer verheerlijkt Schmitz op zijn site straatraces. Casaer vroeg de minister van Justitie daarom vorige week of het mogelijk was om de sites van Schmitz te verbieden. “Als de grote providers in ons land de toegang tot deze sites afsluiten, zijn we al een eind op de goede weg”, aldus Casaer tegenover De Standaard.

Voor `Kimble’ was dit verzoek tot censuur reden om op een discussieforum te vragen wat het webadres van Casaer is. “Dan kunnen we hem eens laten zien hoe je een website moet laten verdwijnen.” De sites van Casaer en de SP.A. werden vervolgens inderdaad platgelegd. Ook de sites van Interbrew, Nivea en Fiat, die bij dezelfde hostingprovider zijn ondergebracht als de SP.A., bezweken onder de aanval.

Schmitz had de aandacht van Casaer getrokken door een uitzending van het tv-programma Telefacts. Daarin was te zien hoe Schmitz in zijn auto door België scheurde. “Hij maakte hierbij 733 verkeersovertredingen in korte tijd”, aldus een verontwaardigde Casaer. “Tijdens de straatraces bleef Kimble, nadat zijn kompaan een vrouw had aangereden, rustig in zijn auto zitten om het slachtoffer op video vast te leggen.”

Asociale miljonair

De staatssecretaris voor Informatisering Peter Vanvelthoven (eveneens van de SP.A.) reageert woedend op de internetaanvallen op de SP.A. “Dit soort asociale gedrag ondermijnt alles waar wij mee bezig zijn. E-government draait om vertrouwen: mensen moeten vertrouwen hebben in online diensten, of ze maken er geen gebruik van.”

“Fantasten als Kimble zorgen ervoor dat rond het hele internetgebeuren een waas van anarchie en misplaatste vrijheid hangt”, zo schrijft Vanvelthoven, die Kimble een `asociale miljonair’ noemt. “De politie moet krachtig optreden én ingrijpen, want we mogen in geen geval toegeven aan dit soort laffe dreigingen of aanvallen.”

`Kimble’ heeft geen al te beste reputatie. In 2002 werd hij veroordeeld tot twintig maanden voorwaardelijk en een boete van honderdduizend euro wegens handel met voorkennis. Schmitz koketteert bovendien graag met zijn – al dan niet verzonnen – verleden als hacker. Na de terreuraanslagen van 11 september richtte hij een hackergroep op die wereldwijd een einde moest maken aan de internetactiviteiten van terroristen.