Na de nieuwe economie hebben we nu dus de nieuwe politiek. Zoals ondernemers ten tijde van de dotcom-hype dachten dat de oude economische wetten niet meer golden, zo schijnen sommige politici nu te denken dat de gewone wet niet meer van toepassing is.
Het meest sprekende voorbeeld is natuurlijk LPF-minister Hilbrand Nawijn (vreemdelingenzaken en integratie). Hij stelde voor om criminele Nederlanders van Marokkaanse afkomst het land uit te zetten. Een probleempje: dat is in strijd met de grondwet.
Virusschrijvers reageren schouderophalend op de uitspraken van virusbestrijder Cluley. “Misschien is hij gewoon gefrustreerd?”
Volgens virusbestrijder Graham Cluley van Sophos zijn virusschrijvers geobsedeerd door seks en computerspelletjes. Dat zou blijken uit de namen die de virusmakers hun creaties meegeven. Virussen hebben vaak de naam van een mooie, bekende vrouw en af en toe verwijst de bestandsnaam naar een computerspel.
Het nieuwe Nederlandse internetbedrijf Digital Post scant briefpost in en stuurt het per e-mail naar de geadresseerde.
Op het eerste gezicht lijkt het plan te vallen in de categorie verlate 1-aprilgrappen, maar initiatiefnemer Roeland Reinders is doodserieus. Via het in juni gelanceerde Digital Post kun je je fysieke post digitaal ontvangen en bewaren. Inmiddels hebben 130 mensen en bedrijven zich opgegeven voor de dienst.
Het softwarebedrijf InterPlein is failliet. De 31 werknemers van het bedrijf zijn ontslagen. ING wilde geen geld meer in InterPlein steken.
Reden voor het faillissement is volgens directeur Stefan Rooyackers een afgeketste deal met het Indiase softwarebedrijf MphasiS. MphasiS zou het aandelenbelang van 39 procent van ING in InterPlein overnemen.
De makers van computervirussen zijn geobsedeerd door seks en computerspelletjes. Echt gevaarlijk zijn ze echter niet.
Dat is de mening van virusbestrijder Graham Cluley (Sophos), zo bericht The Register. De obsessie voor seks en computerspelletjes zou blijken uit de door de virusschrijvers gebruikte thema’s.
Vanaf eind dit jaar kunnen ook particulieren en buitenlandse bedrijven een .nl-domein registreren.
Dat is het gevolg van de reglementswijziging die het bestuur van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), verantwoordelijk voor de uitgifte van .nl-domeinen, 22 augustus heeft doorgevoerd.
De Europese fractie van GroenLinks wil duidelijkheid over de plannen om internetsporen (zoals informatie over verstuurde e-mails) op te slaan.
Daartoe heeft Europarlementariƫr Kathalijne Buitenweg vragen gesteld aan de Raad van Ministers. Zij wil weten wat de Europese regeringen van plan zijn.
De ict-woordvoerder van de LPF, Cor Eberhard, zegt dat hij het slachtoffer is van een ‘hetze’. “Wijnschenk is een klootzak.”
Eberhard ligt de laatste dagen flink onder vuur. Zaterdag berichtte het Algemeen Dagblad al dat hij een strafblad zou hebben en een adressenbestand van Leefbaar Nederland zou hebben gestolen. De LPF-fractie besloot Eberhard daarom maandag op ‘non-actief’ te zetten.
De fractie van de Lijst Pim Fortuyn heeft Cor Eberhard, de ict-specialist van de partij, op non-actief gezet.
Het Algemeen Dagblad berichtte zaterdag dat Eberhard een strafblad zou hebben wegens diefstal en verduistering. Daarnaast zou het kamerlid een bestand met e-mailadressen van Leefbaar Nederland hebben gestolen.
Een man die woensdag in De Telegraaf de start van de site Illegalepraktijken.nl aankondigde, is vergeten zijn domein te claimen.
Illegalepraktijken.nl zal een echte ‘klikportal’ worden als we De Telegraaf mogen geloven. De krant schreef woensdag over de site, waar internetters vanaf 1 september allerhande ‘onwettige praktijken’ anoniem online kunnen melden. Een probleem: de bedenker, Loek van Tongeren, was het in het artikel vermelde domein vergeten te registreren.