LPF zet ict-woordvoerder op non-actief

Het Algemeen Dagblad berichtte zaterdag dat Eberhard een strafblad zou hebben wegens diefstal en verduistering. Daarnaast zou het kamerlid een bestand met e-mailadressen van Leefbaar Nederland hebben gestolen.

Eberhard krijgt twee weken de tijd om aan te tonen dat de beschuldigingen onjuist zijn.

In februari berichtte WebWereld al dat Leefbaar Nederland Eberhard verdacht van het ontvreemden van de e-mailadressen. Lezers van de nieuwsbrief van Leefbaar Nederland ontvingen berichten van Eberhard.

Eberhard zou de adressen hebben kunnen bemachtigen, omdat hij enige tijd actief was als vrijwilliger voor Leefbaar Nederland. Na het vertrek van Pim Fortuyn werd Eberhard lid van de LPF.

De voormalige exploitant van pornosites zei dat het versturen van e-mails met onderwerpen als ‘Help Pim z’n karwei afmaken!’ gebeurde in opdracht van ‘Rotterdamse zakenlui die de partij van Fortuyn ondersteunen’.

Eberhard ontkende destijds tegenover WebWereld dat hij het adressenbestand onrechtmatig zou hebben verkregen. “Ik heb het adressenbestand toegemaild gekregen van iemand met een Hotmail-adres. Verder heb ik wat adressen bijeengesprokkeld van mensen die actief waren op discussiefora als Fortuyndiscussie.nl.”