Eberhard: ‘Ik ben het slachtoffer van een hetze’

Eberhard ligt de laatste dagen flink onder vuur. Zaterdag berichtte het Algemeen Dagblad al dat hij een strafblad zou hebben en een adressenbestand van Leefbaar Nederland zou hebben gestolen. De LPF-fractie besloot Eberhard daarom maandag op ‘non-actief’ te zetten.

Dinsdag schrijft Het Parool over een nieuw schandaal rond Eberhard. In de Amsterdamse krant zegt Ton Luiting, een van de oprichters van Leefbaar Nederland, dat Eberhard het ledenbestand van de PvdA zou hebben gekraakt. Op die manier zou hij hebben willen uitvinden welke journalisten lid zijn van die partij.

Eberhard is niet verbaasd over de nieuwe beschuldigingen. “Die Ton Luiting vertelt wel vaker onzin. Die man is niet goed bij zijn hoofd.” Volgens de LPF’er wordt er een ‘hetze’ tegen hem gevoerd.

Oude koeien

“Er worden allemaal oude koeien uit de sloot gehaald”, aldus Eberhard. “Als het zo zeker is dat ik het adressenbestand van Leefbaar Nederland heb gestolen, waarom is er dan niet al een halfjaar geleden aangifte tegen mij gedaan? Dat moet toch al een aanwijzing zijn dat het onzin is?”

Hij is van plan om een rechtszaak aan te spannen tegen het Algemeen Dagblad. “Het AD gaat straks natuurlijk vreselijk op z’n bek, want er klopt niets van wat ze schrijven.”

Eberhard, die rijk werd met de exploitatie van pornosites, denkt dat partijgenoten hem beentje willen lichten. “Al die beschuldigingen in het Algemeen Dagblad zijn doelbewust gelekt door mensen van binnen de partij met het doel om mij onderuit te halen. De informatie is zo specifiek dat alleen mensen uit de fractie en van het partijbestuur ervan op de hoogte kunnen zijn.”

Klootzak

Volgens Eberhard wordt er een coup gepleegd binnen de partij. “Het begon al met het zagen aan de stoelpoten van Mat Herben. Nu proberen ze mij onderuit te halen en na mij zijn er nog meer mensen aan de beurt.”

Met name de nieuwe fractieleider Harry Wijnschenk moet het bij Eberhard ontgelden. “Een fractieleider moet het opnemen voor zijn fractieleden. In plaats daarvan gaat hij ervan uit dat het verhaal in het AD klopt en moet ik zelf mijn onschuld bewijzen. Als je zo te werk gaat, ben je volgens mij gewoon een klootzak.”

Eberhard hekelt het plan van Wijnschenk om fractiestatuten op te stellen. “Pim wilde juist een einde maken aan de situatie waarbij de fractieleiders het beleid bepalen en kamerleden alleen nog maar hun hand mogen opsteken. Kamerleden moeten juist onafhankelijk zijn. Iemand schreef vandaag al in een forum op internet dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat Pim postuum kan worden geroyeerd.”

Het LPF-kamerlid is niet van plan om de Tweede Kamer te verlaten als hij uit de partij wordt gezet. “Als ze mij uit de fractie willen zetten, doen ze dat maar. Ik ben gekozen door de kiezers. De partij is slechts een vehikel.”