Oprichter kliksite vergeet domeinnaam

Illegalepraktijken.nl zal een echte ‘klikportal’ worden als we De Telegraaf mogen geloven. De krant schreef woensdag over de site, waar internetters vanaf 1 september allerhande ‘onwettige praktijken’ anoniem online kunnen melden. Een probleem: de bedenker, Loek van Tongeren, was het in het artikel vermelde domein vergeten te registreren.

Dat heeft Wim Boot van Q-Prime Development toen maar gedaan. “Ik wilde na het lezen van het artikel naar die site surfen, maar die bleek niet te bestaan. Toen heb ik gekeken of het domein vrij was en dat bleek zo te zijn”, aldus Boot.

Boot heeft naar eigen zeggen inmiddels al contact gehad met bedenker Van Tongeren. “Ik zal het domein aan hem overdragen. Het is natuurlijk een beetje sneu dat je een domein aankondigt en het vergeet te registreren.”

Geld hoeft Boot niet van Van Tongeren te hebben. “De kosten waren minimaal. De registratie kostte me vijftien euro. Ondertussen heb ik via het domein veel bezoekers extra binnengehaald. Ik had 2500 hits meer dan normaal. Ik vond het wel redelijk humor.”