Hot-Orange, het warenhuis op internet, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De winkel is sinds woensdag gesloten.
Dat heeft Hot-Orange besloten nadat een van de nieuwe investeerders afhaakte. Het bedrijf is er bovendien niet in geslaagd om de oorspronkelijke investeerders, nieuwe geïnteresseerden en schuldeisers ‘op een lijn te krijgen’, zo valt te lezen in een persbericht op de site van Hot-Orange. Volgens De Telegraaf zou het bedrijf vijf miljoen euro nodig hebben om tot winstgevendheid te komen.
Zowel een Gronings internetbedrijf als Planet Multimedia springt in de bres voor de vorige week gesloten site van Newconomy.
Newconomy haalde vorige week de site offline. De informatie die erop stond, was achterhaald. Zo gaf de internetinvesteerder onder meer een overzicht van bedrijven waarin geld was gestoken. Ook bedrijven die inmiddels failliet of verkocht waren, stonden nog in de lijst.
De overheid moet een half miljard gulden per jaar investeren om de communicatie met de burger te verbeteren. Internet moet een belangrijke rol gaan spelen.
Die aanbeveling doet de Commissie Toekomst Overheidscommunicatie die vanmorgen haar rapport ‘In dienst van de democratie’ bekendmaakte. Het geld moet onder meer gebruikt worden om meer overheidsdocumenten op internet te zetten en om via ‘digitale discussies’ de betrokkenheid van de burger bij de politiek te vergroten.
Zowel klanten als concurrenten hebben kritiek op de actie van de Postbank waarbij een half miljoen gratis wap-telefoons worden uitgedeeld.
Het zit de Postbank niet mee bij de introductie van mobiel bankieren. Met een grote actie waarbij 500.000 klanten van de bank een gratis wap-telefoon konden krijgen, moest Nederland deze zomer kennismaken met het mobiel bankieren.
Krantenuitgever De Telegraaf overweegt geld te gaan vragen voor de toegang tot haar krantensites.
Als de internetactiviteiten van De Telegraaf in 2003 nog niet bijdragen aan de winst, zullen de krantensites mogelijk abonnementsgeld gaan heffen. Dat zegt Fred Arp, directielid van De Telegraaf.
De computerdiscussiesite Tweakers.net overweegt betaalde diensten in te voeren. De reden: ‘de moeilijke situatie waarin de markt zich bevindt’.
Dat schrijft de oprichter van Tweakers.net, Femme Taken, in een bericht op de razend populaire discussiesite. Volgens Taken ondervindt Tweakers.net ‘de gevolgen van de slechte markt’. “Het is daarom niet meer dan noodzakelijk dat er gezocht wordt naar alternatieve bronnen van inkomsten. Een logische stap is het ontwikkelen van betaalde diensten voor de bezoeker.”
Het financiële concern Achmea investeert niet langer in het internetbedrijf Scaramea, waar prins Bernhard junior een van de directeuren is.
De investering in Scaramea heeft te weinig rendement opgeleverd om verdere financiering te rechtvaardigen. Ook de vooruitzichten voor internetbedrijven zijn volgens Achmea allesbehalve rooskleurig. Voor Scaramea zou er daarom geen toekomst zijn.
Volgens Microsoft valt het wel mee met het gat in Hotmail dat een hacker heeft ontdekt. Wel werkt het bedrijf aan een oplossing.
Maandag werd bekend dat het mogelijk is om de e-mailberichten van gebruikers van Hotmail te lezen. Om een bericht van iemand anders te lezen, moet je naast de gebruikersnaam van de persoon in kwestie ook het uit negen cijfers bestaande berichtnummer en de seconde waarop het bericht binnenkwam (een getal tussen 0 en 59) raden.
Na de Daily Wacko is nu ook het e-zine Webbedingetjes gestopt. Het e-zine van Paul van Zwieten had 19.000 abonnees.
Het was alweer enige tijd geleden dat het laatste nummer van Webbedingetjes was verschenen. In maart om precies te zijn. De lezers van Webbedingetjes maakten zich dus al zorgen. ” Is er iets verkeerd gegaan?”, vraagt een van de lezers zich af in een brief die in het laatste nummer is afgedrukt.
De Daily Wacko, het wekelijkse e-zine van internetjournalist Laurens Lammers, houdt op te bestaan. Het maken ervan werd een sleur.
“Het is welletjes geweest”, schrijft Lammers in het laatste bericht van zijn elektronische nieuwsbrief. Na 179 edities houdt Lammers ermee op. Daarmee komt een einde aan een e-zine dat in 1997 begon als parodie op de Daily Planet van Francisco van Jole, maar langzaam uitgroeide tot een wat serieuzer e-zine.