Site Newconomy voor 9 eurocent weer online

Newconomy haalde vorige week de site offline. De informatie die erop stond, was achterhaald. Zo gaf de internetinvesteerder onder meer een overzicht van bedrijven waarin geld was gestoken. Ook bedrijven die inmiddels failliet of verkocht waren, stonden nog in de lijst.

Volgens Newconomy maakte het slechte content management systeem het onmogelijk om de informatie op de site aan te passen. Het bedrijf besloot daarop de gehele site van internet te halen.

“De Directie van Newconomy heeft moeten constateren dat het merendeel van de informatie op de website grotendeels achterhaald dan wel inmiddels onjuist was.”, luidt de mededeling op de site van Newconomy.

Maar er is hoop voor de geplaagde internetinvesteerder, die vorige week ook al oprichter en boegbeeld Maurice de Hond kwijtraakte. Het Groningse internetbedrijf TTY Internet Solutions heeft Newconomy aangeboden om de site voor 9 eurocent (de prijs van een aandeel Newconomy) aan te passen en om te bouwen.

“Het is een serieus aanbod”, aldus Maarten Beucker Andreae van TTY Internet Solutions. “Normaal zou zo’n operatie 5.000 of 6.000 gulden kosten, maar in het geval van Newconomy willen we het voor een symbolisch bedrag doen. We hebben ze een fax en een e-mail gestuurd met ons voorstel. Het zou leuk zijn als ze het accepteren.”

Of Newconomy op het aanbod ingaat, is niet bekend. De woordvoerder van de investeerder was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Ondertussen is ook de redactie van Planet Multimedia bezig om de site van Newconomy weer online te krijgen. De internetnieuwssite heeft in de nacht van maandag op dinsdag via de zoekmachine Google grote delen van de oude site boven water gehaald. Google slaat kopieën van geïndexeerde sites op.

Peter Olsthoorn van Planet Multimedia noemt de actie van Newconomy om de site van internet te halen in een column ‘censuur’. “Er is kennelijk veel te verbergen. Dat mag niet gebeuren.” Binnenkort wil Planet Multimedia de Newconomy-site weer online brengen. “Opdat we Newconomy niet vergeten…”