E-zine Webbedingetjes gestopt

Het was alweer enige tijd geleden dat het laatste nummer van Webbedingetjes was verschenen. In maart om precies te zijn. De lezers van Webbedingetjes maakten zich dus al zorgen. ” Is er iets verkeerd gegaan?”, vraagt een van de lezers zich af in een brief die in het laatste nummer is afgedrukt.

Er is niets mis met de maker van Webbedingetjes, Paul van Zwieten. Hij heeft alleen geen zin meer in het maken van zijn e-zine. “Het is mooi geweest. Gebrek aan tijd en in mindere mate aan zin en inspiratie eisen nu hun tol. De romantiek is weg”, schrijft hij in het laatste nummer. Van Zwieten gaat wel door met zijn Providerenquete, waarbij hij de mening van abonnees over hun internetaanbieder peilt.

Webbedingetjes is een van de oudste e-zines van Nederland: het eerste nummer verscheen zes jaar geleden. De nadruk in Webbedingetjes lag altijd op het humoristische internetnieuws. Zelfs in het laatste nummer kan ‘begin- tot en met eindredacteur’ Van Zwieten het niet nalaten om er wat melige grappen in te zetten. “Verzoeken om restitutie van abonnementsgelden worden niet geaccepteerd.”

Webbedingetjes is het tweede grote e-zine binnen een week dat besluit er de brui aan te geven. Maandag maakte Laurens Lammers, de maker van het e-zine de Daily Wacko, al bekend te stoppen met het maken van zijn e-zine. Lammers had het te druk met zijn andere werk en begon het maken van de Daily Wacko steeds meer als een sleur te ervaren.

Op de site van Webbedingetjes is inmiddels een gastenboek opengesteld waarin lezers een bericht voor Van Zwieten kunnen achterlaten. Inmiddels hebben ruim 130 mensen gereageerd. Een zekere Michiel schrijft: “Paul, bedankt. Heb een nare tijd achter de rug, waarin ik af en toe toch kon lachen als Webbedingetjes was binnengekomen.”