E-zine Daily Wacko is niet meer

“Het is welletjes geweest”, schrijft Lammers in het laatste bericht van zijn elektronische nieuwsbrief. Na 179 edities houdt Lammers ermee op. Daarmee komt een einde aan een e-zine dat in 1997 begon als parodie op de Daily Planet van Francisco van Jole, maar langzaam uitgroeide tot een wat serieuzer e-zine.

De nadruk in de Daily Wacko bleef wel altijd liggen op vreemd nieuws. In de laatste editie staat bijvoorbeeld een bericht over het ouderlijk huis van Jimi Hendrix dat via eBay ter veiling wordt aangeboden.

Lammers, die zich voor de Daily Wacko bediende van het pseudoniem ‘broer van Francisco’, liep al langer met het idee rond om te stoppen met de Daily Wacko. “Ik heb het nu eenmaal erg druk met andere schrijfsels. De Daily Wacko was net iets teveel van het goede, want die kwam er in het weekend nog bij”, aldus Lammers.

Enkele weken geleden besloten de makers van Nederlands bekendste weblog Alt0169 ook al om te stoppen. “Het besluit van Alt0169 heeft me misschien wel over de streep getrokken. Zo van: als zij stoppen, waarom ik dan niet? Ik verdiende het om eerder met pensioen te gaan dan Alt, want ik bestond al langer.”

Het maken van een wekelijks e-zine begon steeds meer een sleur te worden voor Lammers. “Werk is per definitie een sleur als je het lang achter elkaar doet. Ik vond bovendien dat het allemaal zo serieus werd. Wie de allereerste uitgave terugleest, ziet dat deze echt een soort parodie was op de Daily Planet. Later ben ik veel minder uit mijn mouw gaan schudden en toen was het eigenlijk al niet leuk meer.”

Bovendien wordt Lammers de laatste tijd geplaagd door internetproblemen. “Ik kan bepaalde sites niet meer bezoeken. Het gekke is dat ze allemaal een IP-adres hebben dat met het cijfer 212 begint. Weet een lezer bij WebWereld misschien raad?”