Zestien banen weg bij AtHome Benelux

De zestien ontslagen zullen vallen op de redactie van de @Home-site en op de afdeling sales. “Voor de zestien ontslagen werknemers zoekt @Home naar een nette oplossing.”, aldus Nils Kijkuit, directeur van @Home Benelux.

De ontslagen zullen gelijkelijk over de twee afdelingen worden verdeeld. Na de ontslagronde blijven er nog ‘meer dan 200’ werknemers over bij de kabelprovider.

Volgens Kijkuit hebben de aandeelhouders van het bedrijf er bij hem op aangedrongen om ‘zuiniger aan’ te gaan doen. “Het geld in de internetmarkt is vandaag de dag niet meer zo makkelijk te krijgen als twee jaar geleden en dat heeft ook gevolgen voor ons. We willen ons nu gaan toeleggen op onze kernactiviteit: het aanbieden van kabelinternet.”

Kijkuit: “De aandeelhouders hebben ons gevraagd om het break-even punt naar voren te halen. Dankzij deze bijstelling van de bedrijfsstrategie denken we dat te kunnen waarmaken.” Wanneer @Home nu quitte denkt te gaan spelen, wil Kijkuit niet zeggen.

Voor het vullen van de @Home-site zal de provider nu voornamelijk gebruik gaan maken van de redactionele inhoud die het krijgt aangeleverd van verschillende persbureaus en andere contentaanbieders.

Ook de ADSL-dienst van @Home, @Work geheten, wordt op een lager pitje gezet. De provider biedt ADSL aan voor de zakelijke markt. Kijkuit wijt de problemen met @Work aan de trage uitrol van ADSL, een probleem waarmee vrijwel alle ADSL-aanbieders in Nederland te kampen hebben.

Volgens Kijkuit houden de bezuinigingen bij @Home geen verband met de recente sluitingen van diverse Excite-portals in Europa door de Amerikaanse moedermaatschappij Excite@Home.