Weblogs Retecool en Lekkerbelangrijk stoppen

Voor wie op 1 januari nog niet met een kater was wakker geworden, hadden de populaire Nederlandse weblogs Retecool.com en Lekkerbelangrijk.com een onaangename verrassing in petto. Ze kondigden aan dat ze ophouden met het geven van bijtende commentaren en het bijeensprokkelen van leuke links.

“Stilstand is achteruitgang. Tijd voor iets nieuws, wellicht tijd voor iets leuks. Er zijn meer weblogs dan inwoners in Nederland en dus stopt Reet er mee”, meldde Retecool dinsdagmiddag. Lekkerbelangrijk liet zich in soortgelijke bewoordingen uit: “Ook ik ga mijn tijd aan andere leuke/nuttige dingen besteden, het is leuk geweest.”

Hubert Roth van Retecool.com koppelde de afscheidsboodschap aan de oproep om geld te storten op zijn rekening. Eerder deed het vermaarde weblog Alt0169.com dat al – met enig succes. Lezers van Lekkerbelangrijk krijgen het advies om hun geld over te maken naar een goed doel naar keuze.

Retecool.com en Lekkerbelangrijk.com konden rustig onder de wat ‘ruigere’ weblogs worden geschaard. Zo nam bij Lekkerbelangrijk.com de rubriek ‘Gouden Onderstellen’ (met foto’s van naakte vrouwen) een prominente plaats in, terwijl Retecool.com zichzelf omschreef als ‘uw eigen internetpooier’.

Beide weblogs speelden een belangrijke rol in het verspreiden van het nieuws over een 17-jarige scholier die via zijn webcam per ongeluk een vrijpartij op internet uitzond. Zij plaatsten de webcambeelden op hun site.

Lekkerbelangrijk en Retecool zijn niet de enige weblogs die ophouden. Vlak voor kerst hield ook de shocklogger Zidouta.com het voor gezien.