Dag In Dag Uit stopt op internet

Dat schrijft het Didu-team, bestaande uit Edo Schoonbeek en WebWereld-columnist Erwin van der Zande, in een verklaring op Dagindaguit.nl. “Zelfs een bescheiden website als deze kost geld, en nu vrijwel alle internetsites moeten bezuinigen, kijkt ook de Volkskrant waar pijnlijke ingrepen het minste zeer doen.”

Dagindaguit.nl ging in juni 2001 van start. De elektronische variant van de rubriek met ‘klein nieuws’ uit de Volkskrant viel met name op door de geanimeerde cartoon van Gummbah. Bezoekers konden in de tekening klikken om zo door te gaan naar een nieuwe grap. Daarnaast verscheen er op Dagindaguit.nl, evenals bij de papieren versie, natuurlijk veel ‘nieuws in de marge’.

Henk Blanken, chef van de internetredactie van de Volkskrant, betreurt het einde van Dagindaguit.nl. “Edo en Erwin waren twee erg leuke freelancers om mee te werken. Maar we moeten helaas keuzes maken en het onderhouden van de site was duur.”

Blanken: “We zijn bezig onze aandacht te verleggen. Het is onze ambitie om de grootste site met algemeen nieuws van Nederland te worden. Dat vergt behoorlijk wat inspanning en dat betekent dat we minder aandacht kunnen uittrekken voor een relatief kleine site als die van Dag In Dag Uit.”

De gewone Volkskrant-site blijft voor het grootste deel intact. “Al zullen er de komende weken nog wel enkele onderdelen sneuvelen”, aldus Blanken. “Sommige veranderingen zullen cosmetisch zijn, andere zaken doen meer pijn.”

In december 2001 werd bekend dat de krant van uitgever PCM geld voor drie internetredacteuren krijgt. Het geld voor de rest van de internetredactie legt de krant zelf bij.