Postma brak al op 1 november met Jamby

Op 24 december verklaarde Curry nog tegenover WebWereld dat Postma per 1 januari 2002 als freelancer voor Jamby zou blijven werken. Postma, die drie jaar geleden bij de oprichting van Jamby betrokken was, bestrijdt dat echter. “Ik heb de periode Jamby al op 1 november afgesloten. Als Adam zegt dat ik als freelancer aan de slag ga is dat niet correct.”

Postma vertrok naar eigen zeggen omdat hij zich niet kon vinden in de nieuwe koers van Jamby. “Jamby is een heel nieuw bedrijf geworden. Het is nu meer een technisch dan een creatief bedrijf. Van de oude Jamby-groep zijn er nu nog maar een paar mensen over. Alle creatieve mensen hebben opgezegd.”

Curry ontkende eind december dat er sprake was van een uittocht van werknemers. “Wij hebben alleen een team freelancers opgezegd. Dat waren de zogeheten ‘special forces’ die sporadisch aan bepaalde opdrachten werkten”, aldus Curry destijds.

Postma spreekt de lezing van Curry tegen. “Er hebben ongeveer tien freelancers opgezegd: mensen met een contract voor drie tot zes maanden. Maar er zijn ook ongeveer tien mensen vertrokken die in vaste dienst waren.”

Nieuwe koers

Postma wijt de uittocht bij Jamby aan de nieuwe weg die het bedrijf heeft ingeslagen. “Er stappen niet voor niets twintig werknemers op. Dat is vrij uitzonderlijk.”

“Ook voor mij was de nieuwe koers reden om te vertrekken”, aldus Postma. “Ik had geen vertrouwen dat ik nog wat aan Jamby kon toevoegen. Daarom heb ik besloten om niet nog eens voor drie jaar extra bij te tekenen.”

Postma heeft zijn taken overgedragen aan ex-dj Rob van Someren, managing director van het door Jamby overgenomen internetbedrijf CapCave. “Jamby is nu gewoon CapCave onder de naam van Jamby”, zegt Postma.

Ondanks de ‘lastige periode’ aan het eind kijkt Postma met plezier terug aan zijn tijd bij Jamby. “Ik heb er vol overtuiging drie jaar gewerkt. We hebben jonge mensen de kans geboden om bij ons aan de slag te gaan. En iedereen die daar is weggegaan, is goed terechtgekomen. Zij kunnen het Jamby-evangelie nu dus bij andere bedrijven verspreiden.”