Vuurwerk vraagt ontslag ‘hamsteraar’ aan

Volgens Vuurwerk-directeur Rik Lelieveld is de schorsing inmiddels ‘een week of drie’ van kracht. Eind maart dient een rechtszaak van Vuurwerk tegen de betreffende werknemer. De hostingprovider zal de rechter verzoeken het contract van de man te ontbinden. De geschorste werknemer is twee jaar in dienst geweest van Vuurwerk.

Aanleiding voor de ontslagaanvraag is een dispuut over drie domeinen. De medewerker zou de domeinnamen buiten medeweten van de inmiddels bij Vuurwerk vertrokken oprichter Roger Heykoop op diens naam hebben gezet.

Het gaat om de domeinnamen vakantiepics.nl, vakantiepix.nl en vakantiegangers.nl. De medewerker in kwestie, werkzaam op de afdeling boekhouding, bood de domeinen te koop aan op de site Zoftware.nl.

Lelieveld: “De betrokken medewerker zegt zelf dat Roger Heykoop hem de domeinen mondeling zou hebben toegezegd, maar daarvan is op papier niets terug te vinden. Op die manier dreigt het een welles-nietes-spelletje te worden.”

Behalve de drie domeinen die ten onrechte op naam zijn gezet van Roger Heykoop, zouden er ook 98 domeinen zijn die ten onrechte op naam van de eveneens vertrokken Vuurwerk-oprichter Bo de Visser zijn gezet.

Lelieveld: “Na de eerste melding van Heykoop zijn we natuurlijk verder gaan kijken of dergelijke praktijken ook elders bij Vuurwerk plaatsvinden, maar daarvan is ons tot nu toe niks gebleken.”