VrouwOnline wil meer betaalde diensten

Dat zegt Masha Kodden, uitgever van de vrouwensite van Sanoma. Wat voor plannen VrouwOnline heeft, wil Kodden nog niet zeggen. “We denken na over een aantal pilots. Maar daarover willen we nog niet extern communiceren.”

Veel internetuitgevers zijn op zoek naar manieren om bezoekers te laten betalen voor content. Op die manier hopen de uitgevers de tegenvallende advertentie-inkomsten op te vangen.

De betaalde sekscursus – cursisten betalen 1,15 euro om de eerste aflevering te kunnen volgen – is een succes, volgens Kodden. “Tot nu toe hebben vijftienduizend internetters betaald.” Gebruikers betalen via SwitchPoint van KPN. Het bedrag van 1,15 euro wordt afgerekend via de telefoonrekening.

Of bij eventuele nieuwe, betaalde onderdelen ook via Switchpoint betaald moet worden, is nog niet duidelijk. Kodden: “We kijken naar wat handig is voor de consument. Onze ervaringen met Switchpoint zijn goed.”

Tot nu toe staat er pas één aflevering van de sekscursus online bij VrouwOnline. In de komende maanden zullen nieuwe cursussen verschijnen, zo belooft Kodden.