Doorstart voor softwarebedrijf InterPlein

Oprichter en directeur van InterPlein Stefan Rooyackers heeft de boedel overgenomen van de curator. Het nieuwe bedrijf wordt opgezet in samenwerking met Intex uit Deurne. Intex maakt internetapplicaties en sites voor de agrarische sector.

“Ik kende Intex al langer”, aldus Rooyackers. “Zij onderhielden een aantal pleinen over agrarische onderwerpen voor InterPlein.” InterPlein had enkele zogeheten ‘pleinen’ (sites gewijd aan een bepaald onderwerp) onder zijn hoede.

InterPlein richt zich vooral op de Nederlandse financiƫle markt. Voor bedrijven in die sector ontwerpt het bedrijf internetapplicaties en sites. Onder meer ING, Reaal, Ernst & Young en Funda zijn klanten van het bedrijf.

Zes werknemers van het oude InterPlein kunnen bij het nieuwe bedrijf aan de slag. Bij InterPlein werkten op het moment dat faillissement werd aangevraagd 31 mensen. Op het hoogtepunt had het bedrijf zeventig werknemers in dienst.

Een deel van het nieuwe bedrijf komt in handen van Intex. In ruil daarvoor krijgt Rooyackers een belang in Intex. Intex heeft niet meebetaald aan de overname van de boedel van InterPlein. Volgens Rooyackers kan het nieuwe bedrijf zonder problemen ‘break-even’ draaien.