Volkskrant begint weblog met Martin Bril

“Martin Bril was erg enthousiast om mee te doen”, vertelt internetredacteur Bas Broekhuizen. “Zijn bijdragen zullen in het verlengde van zijn column komen te liggen. Hij heeft nu al meer materiaal dan in de krant geplaatst kan worden.”

Daarnaast zullen de internetredacteuren en de Volkskrant-redacteuren die veel gebruik maken van internet, regelmatig op het weblog publiceren. Het gaat daarbij onder meer om Theo Stielstra, Bard van de Weijer en de voormalige WebWereld-redacteuren Patrick Engelsma en Peter van Ammelrooy.

De Volkskrant is niet de eerste krant met een weblog. Eerder had Het Parool al een weblog over Amsterdam. En voor de site van NRC Handelsblad maakte Jeroen van Bergeijk onder de titel ‘De Digitale Leestafel’ een soort weblog avant la lettre. Daarnaast zijn weblogs op dit moment erg populair bij de publieke omroep.

Broekhuizen: “We pretenderen zeker niet de primeur te hebben. Maar toen ik ging kijken, bleken er toch niet zo heel veel kranten te zijn die al een weblog hebben. The Guardian is natuurlijk bekend, maar verder zijn het voornamelijk individuele journalisten die een eigen weblog onderhouden.”

“Natuurlijk zijn we laat”, geeft Broekhuizen toe. “We hebben ook niet het idee dat we het wiel opnieuw gaan uitvinden of spannende new journalism gaan bedrijven. Het is gewoon leuk om te doen.”