Voetbalblog leidt Telegraaf om de tuin

“Terreinknechten zijn een onmisbare schakel binnen het voetbal, maar toch worden zij regelmatig respectloos behandeld. (…) Het verstoppen van de hark, het doen van yoghurt in de lijnen-markeermachine en het omdraaien van de voetbalnetten zijn behandelingen waarmee terreinknechten regelmatig te maken krijgen.”

Vorige week dinsdag verstuurde Pietro Kasteel, de beheerder van Terreinknecht.nl, een persbericht. Een dag later zou de voetbalsite van start gaan en Terreinknecht.nl wilde graag aandacht. Bij wijze van grap deed Kasteel zich daarom voor als terreinknecht.

De Telegraaf was wel geïnteresseerd in een verhaal over de problemen van terreinknechten. “De redacteur had zijn verhaal al bijna af en wilde alleen wat leuke quotes”, schrijft Kasteel. “Nadat er wat woorden in mijn mond waren gelegd was de redacteur tevreden.” Een dag later verscheen onder de kop ‘Terreinknechten vaak gepest’ een bericht op pagina 8 van De Telegraaf.

Na de aandacht in De Telegraaf meldden diverse andere media zich bij Kasteel. Onder meer Hart van Nederland, Café de Sport (Talpa) en Het Parool, toonden interesse.

Volgens Terreinknecht.nl bewijst de affaire dat ‘de media wel erg makkelijk nieuws zomaar voor waar aannemen’.