Vodafone sleept blogger Frontaal Naakt voor rechter

Aanleiding voor de rechtszaak is een al langer slepend conflict tussen Breedveld en Vodafone. Na een slechte ervaring met Vodafone schreef Breedveld een boos stukje op zijn site waarin hij de naam van de Vodafone-medewerkster noemde die volgens hem verantwoordelijk was voor de problemen.

Het telecombedrijf verzocht Breedveld herhaaldelijk om de naam te verwijderen, maar de blogger weigert vooralsnog gehoor te geven aan deze oproep. Daarom zal Vodafone op 1 november de rechter vragen om een oordeel uit te spreken over het geschil.

Stoethaspels

Volgens Vodafone-woordvoerster Yvonne Koks is er sprake van een inbreuk op de privacy van de op Frontaal Naakt genoemde medewerkster. “Zij wordt in haar privéleven geschaad. Zij krijgt van allerlei kanten ongewenste mails van mensen die haar Googlen. Dat is uitermate onplezierig voor haar.”

“We leven in een vrij land, dus iedereen mag zijn mening uiten”, zegt Koks. “Maar in dit geval is er sprake van een hetze tegen iemand persoonlijk. Dat vinden wij als werkgever niet kunnen. Wij vinden het onze plicht om daar iets tegen te ondernemen.”

Breedveld en zijn advocaat willen op dit moment niets over de zaak zeggen. Twee weken geleden schreef Breedveld nog: “Ik laat me niet intimideren en ik denk niet dat Vodafone een zaak tegen mij rond krijgt. De afdeling Legal van Vodafone bestaat klaarblijkelijk uit precies zulke onwetende stoethaspels als de verkoopafdeling, de klantenservice en de afdeling webrelations.”