Spam voor 89.000 abonnees Het Net

Nadat de provider een mailtje had gestuurd naar de 89.000 beheerders van een homepage van Het Net, konden spammers via de ‘reply to all’ functie een bericht sturen naar iedereen die het e-mailtje van Het Net had ontvangen.

In totaal ging het om vijf e-mailberichten. Een van de mailtjes was afkomstig van een 27-jarige man die zijn diensten aanbood aan de vrouwelijke abonnees van Het Net. “Pak nu je kans om verwend te worden door een jongeman van 27 jaar. (…) Is je man niet thuis, dan kan ik bij je thuiskomen voor goede seks.”

Woordvoerster Ghislaine Werner betreurt de fout en zegt dat Het Net in de toekomst alles zal doen om een dergelijke fout te voorkomen. “Om kwart voor acht ’s avonds ontdekten we de fout. We hebben vervolgens alles in het werk gesteld om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. In iets meer dan een uur hadden we alles weer onder controle.”

Volgens Werner zijn er weinig klachten binnengekomen van klanten. “Het aantal telefoontjes dat we hebben gehad, was verwaarloosbaar klein.”