Sargasso uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog

Dat is zaterdag bij de uitreiking van de Dutch Bloggies in het Museum voor Communicatie in Den Haag bekendgemaakt.

De bekendmaking had tot gevolg dat Sargasso een flink deel van het weekeinde onbereikbaar was. “Sargasso door populariteit overbelast”, zo luidde de mededeling op de site. “Vanwege het winnen van de twee Dutch Bloggies en de daarop volgende belangstelling van de diverse media is onze weblog niet altijd bereikbaar. Hiervoor onze excuses. Er wordt gewerkt aan een oplossing.”

De publieksprijs voor het best geschreven weblog ging naar Geenstijl, vorig jaar nog goed voor zeven Dutch Bloggies. De juryprijs was voor Merel Roze. Het moblog Camarados kreeg een Lifetime Award.

Andere prijswinnaars waren: Nonka.nl (Best Vormgegeven Weblog), Retecool (Beste Linklog), Maanisch.com (Beste Lifelog), Bright (Beste Nieuwkomer), Jan Marijnissen (Beste Politieke Weblog), Schlijper.nl (Beste Fotolog) en Marketingfacts (Beste Themaweblog).

De structuur van de verkiezingen was dit jaar radicaal anders dan vorige jaren. Terwijl voorheen het leeuwendeel van de prijzen vaak naar één populair blog ging, zijn er dit jaar zeventien winnaars verdeeld over achttien categorieën. “We hadden ons als organisatie van te voren niet meer variatie kunnen indenken”, stelt About:blank, de organisator van de Dutch Bloggies.

De verkiezingen hebben twee maanden geduurd. Tijdens de eerste vier weken, de nominatieronde, zijn er 10.000 nominaties uitgebracht. Bijna 3.500 mensen hebben tijdens de daaropvolgende twee stemrondes hun voorkeur laten blijken. Het publiek koos de winnaars van drie Dutch Bloggies. De jury deelde prijzen uit in veertien categorieën.