Registratiesysteem NRC faalt

Ook mensen die zich niet hebben geregistreerd, kunnen sinds woensdagmiddag de artikelen op de site lezen. Wel verschijnen er af en toe foutmeldingen boven de pagina’s met artikelen.

“Gistermiddag bleek dat de links vanaf de voorpagina niet meer werkten”, aldus Gijsbert van Es van NRC Handelsblad. “Toen hebben we besloten om als noodmaatregel de registratie te verwijderen. Vanochtend hebben we de registratie er weer opgezet, maar het werkt allemaal nog niet naar behoren.”

Dinsdagavond werd NRC Handelsblad ook al geplaagd door een ’technische storing’. Van Es: “Toen klapte ons publicatiesysteem eruit en konden we tussen drie en acht niet publiceren. Technisch is het een hele slechte week voor ons.”

Het registratiesysteem werd op maandag 30 september ingevoerd. Alleen bezoekers die zich hebben geregistreerd, krijgen toegang tot de artikelen. Sommige onderdelen van de site zijn bovendien alleen beschikbaar voor mensen met een abonnement op de papieren krant.

Volgens Van Es valt de terugloop van het bezoek ‘reuze mee’. “Vooraf hadden we gedacht dat het ons drie maanden zou kosten om het bezoek weer op peil te krijgen, maar dat valt ontzettend mee. We hebben ongeveer 10 procent minder pageviews.” NRC Handelsblad heeft naar eigen zeggen ‘meer dan 6 miljoen’ pageviews per maand.