Redacties Planet en Het Net samengevoegd

Dat staat in een e-mail die directeur Bert van Dam naar de werknemers van de Planet Media Group (Planet en Het Net) heeft gestuurd.

Volgens het bericht vormen de samengevoegde redacties de ‘afdeling content sourcing’ – een term waarvan menig journalist zal gruwen. De nieuwe redactie moet zich ‘focussen op haar kerntaak’: “het format management van de clusters, waarbij wordt overgegaan van content productie naar content distributie”. In gewoon Nederlands: niet zelf artikelen schrijven, maar die van anderen plaatsen.

De Planet Media Group houdt deze week de zogeheten ‘aanzeggesprekken’ met werknemers van de providers Planet Internet en Het Net. De ontslagen zijn een uitvloeisel van een omvangrijke reorganisatie die in oktober werd aangekondigd. In totaal verdwijnen 175 arbeidsplaatsen.

Op de redactie verdwijnt ongeveer de helft van de arbeidsplaatsen. De Planet-redacteuren Lars Pasveer en Tonie van Ringelestijn refereerden dinsdag op hun weblog aan het ontslag.

De meeste ontslagen vallen bij de helpdeskmedewerkers. De zogeheten ‘eerstelijns helpdesk’ zal met ingang van 1 april 2003 worden uitbesteed. De afdeling pr wordt opgeheven. Volgens directeur Van Dam is er ‘een royaal pakket aan sociale voorzieningen overeengekomen voor de medewerkers die hun baan verliezen’.