COAX houdt deur open voor overleg met UPC

Dat zegt Hans Ronhaar in reactie op de beslissing van UPC om het overleg met COAX op te schorten. Tot nu toe overlegden UPC en COAX regelmatig met elkaar over de problemen bij internetaanbieder Chello.

Ronhaar: “Ik denk dat we elkaar binnenkort een keer diep in de ogen zullen kijken en dan als volwassen mensen verder kunnen gaan.” Hij verwacht dat het initiatief voor de hervatting van de samenwerking van UPC zal uitgaan.

Ronhaar is verbaasd over de kritiek van UPC. “UPC zegt dat wij niet op hun stoel moeten gaan zitten, maar vergeet niet dat wij een belangenvereniging zijn. Het is niet onze schuld dat het in Rotterdam niet loopt. En wij zetten ook de advertentie met de oude abonnementsprijzen niet.”

“Ik begrijp best dat wij lastig zijn voor UPC, maar dat mag ook als belangenvereniging. Het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Het verwijt dat COAX geen oog voor goede dingen zou hebben, klopt volgens mij echter niet. We krijgen juist regelmatig brieven dat we te veel begrip zouden tonen voor UPC. Zo hebben we Chello gesteund bij het beleid om heavy users aan te pakken. Dat wordt ons niet door onze hele achterban in dank afgenomen.”