Reclameplakker klaagt Wildplak.com aan

Rovert van den Heuvel, de maker van Wildplak.com, schildert de Bizon Media Groep ten onrechte af als een ‘criminele organisatie’, meent Arie Kempkes, één van de directieleden van Bizon. “Mijn bedrijf wordt onterecht zwart gemaakt.”

Via Wildplak.com protesteert Van den Heuvel tegen het ‘illegale plakgedrag van tal van bedrijven’ in de Amsterdamse Indische Buurt. Hij nagelt met name de Bizon Media Groep aan de schandpaal. Bizon is volgens Van den Heuvel verantwoordelijk voor ‘de meeste wildplak in stadsdeel Zeeburg’, waar de Indische Buurt onderdeel van uitmaakt.

Van den Heuvel verwijst naar de prijslijst op de site van de Bizon Media Groep. Daarop wordt onder meer de mogelijkheid van ‘guerilla marketing’ (vanaf 15.000 euro) geboden.

De site is Bizon duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. “De website bestaat nu twee weken, de dagvaarding van de Bizon Media Groep lag al na een week in de bus”, aldus Van den Heuvel.

Kempkes van de Bizon Media Groep zegt achter ‘de zaak van Van den Heuvel’ te staan. De internetactivist zou zijn pijlen echter op het verkeerde bedrijf richten. Dat Bizon zich schuldig maakt aan wildplakken, noemt Kempkes namelijk ‘een achterhaald verhaal’. “We zijn al jaren geleden gestopt met wildplakken. Ik ben er persoonlijk ook tegen.”

Op woensdag 30 juli dient het kort geding van de Bizon Media Groep tegen Wildplak.com.