Rechtszaak tegen Ter Haar uitgesteld

Dat zegt Carel de Jong van Lagro Advocaten dat optreedt als de curator van Cistron Internet Services. Mochten Ter Haar, de curator en Concepts ICT, dat de failliete boedel van Cistron Internet Services overnam, er niet ‘op korte termijn’ uitkomen, dan volgt alsnog een kort geding.

De curator en Concepts ICT hadden het kort geding, dat aanvankelijk gepland was voor maandag 18 maart, aangespannen om duidelijkheid te krijgen over de boedel van Cistron Internet Services.

De Jong: “Er was sprake van een aantal verdachte overeenkomsten die vlak voor het faillissement waren gesloten. Daarmee zijn de schuldeisers van Cistron Internet Services mogelijk benadeeld. We willen weten wat er precies is gebeurd. Wat behoort er tot de boedel van Cistron Internet Services?”

Ter Haar heeft voor het faillissement van Cistron Internet Services een deel van de boedel van Cistron Internet Services overgeheveld naar een andere bv. Dit tot onvrede van Concepts ICT, dat bij overname in de veronderstelling verkeerde dat het alle klanten, de merknaam en de benodigde apparatuur overnam.

Joost van Amstel, aandeelhouder en bestuurder van Concepts ICT, verklaarde twee weken geleden tegenover WebWereld: “We hebben met de curator een afspraak gemaakt waarbij we de volledige boedel van Cistron Internet Services overnemen. En dan hebben we het over de bv zoals die eind vorig jaar, begin dit jaar draaide: dus met routers, met servers en met gebruik van de naam Cistron.”