Bevelander Internet Services overgenomen

“Door de overname is continu├»teit voor de huidige klanten gewaarborgd. Ook hoeven zij niets extra te betalen voor de voortzetting van hun huidige overeenkomst”, meldt WindoNet in een persbericht.

Welke klanten WindoNet precies heeft overgenomen, is niet geheel duidelijk. Martijn Bevelander zou een deel van de klanten van Bevelander Internet Services voor het faillissement hebben overgeheveld naar zijn nieuwe bedrijf Megaprovider.

Ook directeur en oprichter van WindoNet Kees Jan de Winter tast nog in het duister. “We hebben geen inzicht in het klantenbestand gekregen. Men wilde nog geen wachtwoorden of papieren aan ons geven.”

WindoNet houdt zich meer dan 15 jaar met ICT en automatisering. Sinds vijf jaar heeft het Enschedese bedrijf een internettak.

Martijn Bevelander, oprichter van Bevelander Internet Services, is hoogst verbaasd over de gang van zaken. “Ik heb niets van die curator gehoord. Sinds 1 uur liggen alle servers plat en kan ik de curator niet meer bereiken. En nu moet ik op internet lezen dat Bevelander Internet Services opeens is verkocht. De klanten zijn er de dupe van.”

Staartje

“Dit verhaal gaat nog een staartje krijgen”, zegt Bevelander strijdvaardig. “Er is een vuil spelletje gespeeld. Ik heb zelf een bod uitgebracht, maar daar heb ik niets meer over gehoord. Bovendien zijn de servers die nu zijn weggehaald, mijn eigendom. Ik heb ze in 2000 aan Bevelander Internet Services verpand. We zijn nu aan het onderzoeken of we beslag kunnen leggen bij WindoNet. De curator is buiten z’n boekje gegaan.”

De curator bevestigt dat WindoNet Bevelander Internet Services heeft overgenomen. Hij wil echter geen antwoord geven op de vraag of Bevelander ook een bod heeft aangeboden. “Daar kan ik geen uitspraken over doen. Er spelen veel overwegingen mee bij het besluit om een bepaald bod de honoreren en een ander niet.”