Provider sluit site onthoofdingsvideo af

De Maleisische provider die de site op zijn servers had staan, besloot daartoe vanwege de grote toestroom aan bezoekers. Daardoor raakten de systemen van de hostingaanbieder overbelast, zo meldt BBC News.

De provider, Acme Commerce Sendirian Berhad, was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de inhoud van de site Al-ansar.biz. Als de provider eerder had geweten dat er een video van een onthoofding op de site stond, dan zou er ook eerder zijn ingegrepen, aldus de business manager van het hostingbedrijf tegenover de BBC.

Volgens de zegsman van Acme wil zijn bedrijf op geen enkele manier worden geassocieerd met Al-Qaeda of met de verspreiding van weerzinwekkende beelden.

Inmiddels is de video op een groot aantal andere sites te bekijken. Onder meer de van oorsprong Nederlandse site Ogrish.com en het weblog Neukia plaatsten de video. Beide sites kregen de afgelopen dagen grote hoeveelheden bezoekers te verstouwen.

“Sinds 11 mei heeft Neukia ruim 1.300.000 hits verzameld wat garant staat voor 58.996 unieke bezoekers”, schrijft Neukia. Ogrish.com kreeg woensdag een half miljoen bezoekers.