Premier Jan Pieter krijgt domein Jan Peter niet

Dat zegt Jack de Vries, politiek assistent van de premier en jarenlang woordvoerder van de CDA-fractie.

“We zijn al tijden bezig om het domein te krijgen”, aldus De Vries. “Een vriendelijk verzoek van ons heeft niets opgeleverd. We kregen een aantal formulieren toegestuurd die Balkenende samen met zijn paspoort moest invullen.”

“Omdat in het paspoort van Balkenende zijn doopnaam Jan Pieter staat, is de premier volgens de Stichting Liever geen belanghebbende”, zegt De Vries. “Ondertussen hebben ze ons wel twee rekeningen voor het beheer van de site gestuurd.”

De Vries geeft toe dat het CDA zich de moeite had kunnen besparen, als het meteen na de benoeming van Jan Peter Balkenende tot fractieleider zijn domein had geregistreerd. “Maar we hadden op dat moment andere zaken aan ons hoofd.” Balkenende werd leider van het CDA, na een crisis in de partij die onder meer leidde tot het vertrek van CDA-voorzitter Marnix van Rij.

Vandaag dient de rechtszaak die de Tweede-Kamerfractie van het CDA heeft aangespannen tegen de Stichting Liever. De Vries heeft geen idee of Balkenende zijn domein ’terug’ zal krijgen. “Dit is geen dagelijkse kost voor ons. Maar van mensen die er verstand van hebben, begrijp ik dat Balkenende aanspraak zou moeten kunnen maken op de naam.”