Honderd aanmeldingen voor betaalde Tweakers

“Ongeveer tweederde daarvan heeft gekozen voor het duurdere abonnement”, aldus Femme Taken, oprichter van Tweakers.net. Abonnees kunnen kiezen uit My.Tweakers.net Extra (3 euro per maand) en My.Tweakers.net Full (5 euro per maand). De duurdere variant biedt meer mogelijkheden en privileges.

Taken is ‘zeker niet ontevreden met dit resultaat’. “Eerdere – technisch onbetrouwbare – polls op onze frontpage hebben uitgewezen dat ongeveer zeshonderd bezoekers bereid zijn om een abonnement te nemen. Of deze mensen daadwerkelijk tot aanschaf over gaan, is altijd een tweede vraag.”

Vooralsnog zijn het volgens Taken alleen de ‘fanatieke bezoekers’ van Tweakers.net die zich voelen aangesproken door de betaalde abonnementen. “Zij nemen vaak een abonnement vanuit de gedachte dat ze Tweakers.net daarmee steunen.”

In de toekomst hoopt Taken een groter publiek te kunnen aanspreken door de nadruk te leggen op een ‘betere functionaliteit en toegang tot premium content’. Dat laatste is volgens hem ‘nadrukkelijk iets anders dan bezoekers laten betalen voor bestaande content’.