Pim Fortuyn sluit discussieforum

De Afdeling Voorlichting van de Lijst Pim Fortuyn heeft op het forum de volgende mededeling geplaatst: “Wij hechten veel waarde aan het interactief contact met onze achterban via deze rubriek. Door diverse personen, vaak onder een valse naam, wordt echter misbruik van deze mogelijkheid gemaakt.”

Deelnemers aan de discussie zouden proberen de Lijst Pim Fortuyn te ‘beschadigen door het aangaan van discussies over de gevoelige onderwerpen’. Op welke manier dat gebeurt, is onduidelijk.

De Lijst Pim Fortuyn kwam dinsdag negatief in het nieuws. NRC Handelsblad berichtte dat in de partij een slaande ruzie was ontstaan na beschuldigingen van seksuele intimidatie. Twee leden van de partij, waaronder Irena Pantelic (Miss Nederland 2001), beschuldigen de nummer 16 op de kandidatenlijst, Hans Smolders, van ‘seksistische avances’ en dreigementen.

In september vorig jaar besloot de vorige partij van Fortuyn, Leefbaar Nederland, al het online discussieforum op te heffen. Reden was destijds dat deelnemers aan de discussie ‘discriminerende of nietszeggende’ bijdragen plaatsten.