Pedofielen publiceren eigen naam en foto’s

Doorgaans zijn het schandaalkranten, boze buurtbewoners of opsporingsinstanties die de namen van (veroordeelde of vermeende) pedofielen online zetten, maar nu zijn het drie pedofielen zelf die zich via internet bekendmaken.

Norbert de Jonge, Marthijn Uittenbogaard en Lindsay Ashford heten de drie pedofielen die hun verhaal en foto’s online hebben gezet. Via de site Pedofilie.be proberen ze het beeld ‘dat we monsters zijn’ bij te stellen. Hun seksuele geaardheid wordt ‘vaak verkeerd begrepen’, menen ze.

Pedofielen zijn namelijk niet meteen kinderverkrachters, schrijft De Jonge op de site. “Het doet me veel pijn via de media te horen over pedofiele verkrachters, die zich middels dwang en overmacht hebben opgedrongen aan kinderen. Voor mij was duidelijk dat zoiets niet kan voortkomen uit gevoelens van liefde, zoals ik die heb voor jonge meisjes. Ik ben geheel niet kwaadaardig.”

Stokslagen

“Wat ik hoop is dat mensen me niet haten en vervolgen om hoe ik ben, maar kijken naar wat ik doe. Dat mij deze publicatie bijvoorbeeld niet kwalijk genomen wordt, maar dat men mijn eerlijkheid kan waarderen”, besluit De Jonge zijn verhaal.

Professor Ruud Bullens, verbonden aan de Vrije Universiteit en de forensisch-psychiatrische polikliniek De Waag, heeft echter zijn twijfels over de actie van de drie pedofielen en noemt de site tegenover het ANP ‘een redelijk ondoordachte manoeuvre’. “Het is bijna vragen om 39 stokslagen als je in deze tijd zo openlijk voor je geaardheid wilt uitkomen.”

Volgens De Jonge valt het wel mee. “Tot nu toe ben ik alleen maar door de media gebeld”, zegt hij tegenover WebWereld. Wel is het telefoonnummer van één van de andere pedofielen inmiddels op een bekend Nederlands weblog gepubliceerd.

Er komt veel e-mail binnen naar aanleiding van de site, zegt De Jonge. “De meeste mensen stellen vragen. Hoe we tegen seksueel contact met kinderen aankijken bijvoorbeeld.” De Jonge. “Ik heb geen seksueel contact met kinderen. In de huidige maatschappij lijkt me dat onverstandig.”