Demon verwijdert pedofielensite

Demon heeft de site donderdagavond verwijderd omdat de provider wil `niet geassocieerd worden met pedofilie’. Dat laat de provider per e-mail weten.

“Jurgen Hof, Marketing en Salesdirecteur, laat bovendien weten dat hij gisteren toevallig nog een bedrag van 5.000 Euro overgemaakt heeft als sponsor van het meldpunt kinderporno.” Het meldpunt was vrijdag echter niet bereikbaar voor commentaar.

Op een discussieforum schrijft Norbert de Jonge, één van de makers van Pedofilie.be, dat de site inderdaad geblokkeerd is. “Het ziet er naar uit dat we niet in staat zijn om het weer snel online te krijgen, omdat de openingstijden van de provider voorbij zijn.”

In de loop van vrijdagmorgen bleken de drie initiatiefnemers toch weer een manier te hebben gevonden om hun site openbaar te maken. De website is nu bereikbaar via www.clogo.org/HFP en www.puellula.org/MMH.

Pedofilie.be zou volgens Demon `een twijfelachtige inhoud hebben en links bevatten naar pagina’s van hetzelfde niveau’. Demon zegt al klachten van mensen te hebben gekregen die zich stoorden aan de site.

De drie initiatiefnemers van Pedofilie.be wilden onder de naam The Human Face of Pedophilia een discussie op gang brengen om de geaardheid van pedofielen geaccepteerd te krijgen.