Oude nieuwsgroep komt van pas

De nieuwsgroep alt.current-events.wtc-explosion werd opgericht nadat er een bom ontplofte in de parkeergarage in de kelder van het World Trade Center in New York. Daarbij vielen zes doden. Ruim duizend mensen raakten gewond. Na de nieuwe aanslagen van dinsdag is de naam van de nieuwsgroep weer actueel. De nieuwsgroep wordt drukbezocht.

Ook elders op internet gaat het over bijna niets anders. Zelfs het discussieforum Tweakers.net, dat normaal alleen aandacht besteedt aan computer- en internetnieuws, bericht over de aanslagen in de Verenigde Staten. Binnen acht uur verschenen er meer dan 600 reacties van de bezoekers van de site op het bericht waarin de chronologie van de ramp wordt vermeld.

Ook op het forum van de ict-nieuwssite Planet Multimedia werd er druk over de aanslagen gediscussieerd. Internetprovider Planet Internet besloot het forum van Planet Multimedia te gebruiken, omdat het zelf geen forum heeft. Deze beslissing was tegen de zin van de redactie van Planet Multimedia die zich in een bericht zei te distantiƫren van het forum.

“We hebben de hoofdredactie van Planet Internet te kennen gegeven dit te verwerpen. Het onderwerp hoort niet in Planet Multimedia, en we voelen niet zo veel voor een vrijplaats voor de soms heftige negatieve, agressieve emoties”, aldus de redactie van Planet Multimedia.

De anti-Arabische en antisemitische inhoud van sommige berichten noemt de redactie van Planet Multimedia ‘volstrekt onaanvaardbaar’. “Het blijft ook te lang staan, ondanks toezeggingen van strak modereren.”

Het forum met de bijdragen over de aanslagen is inmiddels van de site van Planet Multimedia verwijderd. Evenals het bericht waarin de redactie van leer trok tegen de beslissing van de hoofdredactie van Planet Internet om het forum van Planet Multimedia te gebruiken.

Planet Internet heeft een eigen forum geopend, waar gemoederen weer hoog oplopen.