Cistron stopt voorlopig met ADSL, directeur weg

In een bericht op de site raadt de in moeilijkheden verkerende ADSL-aanbieder haar klanten daarom aan om ‘uit te zien naar een andere oplossing voor internettoegang’.

KPN zal per 21 september de aansluitingen van Cistron afsluiten, omdat Cistron Telecom de rekeningen aan KPN niet kan en wil betalen. De telecomwaakhond Opta heeft KPN toestemming gegeven om de stekkers eruit te trekken.

Cistron verwacht binnenkort weer met een nieuwe ADSL-aanbieding te komen. “We voeren aan de lopende band gesprekken met partijen die ons daarbij kunnen helpen. Binnen twee weken zullen we met een bericht hierover naar buiten treden”, aldus Danny ter Haar, oprichter en grootaandeelhouder van Cistron.

Ter Haar is sinds kort weer directeur van Cistron. Hij volgde Edvard Tuinder op. “Tuinder wilde niet meer werken aan een plan binnen de nieuwe opzet”, aldus Ter Haar.

Volgens Ter Haar vormt het feit dat Cistron Telecom (waarin de ADSL-diensten van Cistron zijn ondergebracht) op de rand van faillissement staat geen beletsel voor partijen om met Cistron in zee te gaan. “Heb je de beurskoersen van KPN en UPC wel eens gezien? Die bedrijven kunnen ook nog gewoon contracten afsluiten, dus waarom wij niet?”

De ADSL-dienst van Cistron onderscheidt zich door de hoge snelheid. Ter Haar verwacht dat Cistron ook met de nieuwe aanbieding sneller zal zijn dan de concurrentie. “Als je kijkt naar aanbieders als BabyXL en BBned, dan zie je dat zij limieten hanteren. Maar als je doorpraat, blijken er toch mogelijkheden te zijn voor een dienst waarbij de pijpen wijd open worden gezet.”