NS start online verkoop kaartjes naar Parijs

Tot nu toe konden Nederlanders geen treinticket kopen voor een reis naar Parijs. Door het reserveringssysteem van de Thalys zou dat te ingewikkeld zijn, stelden de Nederlandse Spoorwegen (NS) twee jaar geleden. Daarom verkochten de NS alleen internationale tickets voor Antwerpen, Brussel, Düsseldorf en Keulen.

Sinds kort is er verandering in deze situatie gekomen. Reizigers kunnen nu op de NS-site terecht voor kaartjes en reserveringen voor alle buitenlandse bestemmingen die rechtstreeks vanuit Nederland te bereiken zijn. Het gaat daarbij onder meer om bestemmingen als Marseille, Berlijn, Frankfurt, München en Garmisch Partenkirchen.

Mensen die niet langs de route van de gewenste internationale trein wonen, moeten nog wel een apart kaartje naar een ander Nederlands station kopen aan het loket of bij de kaartautomaat.

Concreet: iemand uit Zwolle die naar Parijs wil, kan wel het ticket naar Parijs via internet bestellen, maar moet het kaartje naar Rotterdam (waar de Thalys stopt) nog op het station kopen. De NS beloven later hier later dit jaar verandering in te brengen.

Ook hebben de NS de reisplanner op hun site aangepast. Klanten worden nu gewaarschuwd als er een ernstige storing is op het door hen gevraagde traject.