Correspondenten verslaan oorlog via weblog

CNN-verslaggever Kevin Sites houdt vanuit Noord-Irak een moblog (mobiel weblog) bij met foto’s en audiofragmenten. Op de site zijn behalve de actuele tijd in Irak ook kiekjes van lachende en spelende jongetjes en een bejaard vrouwtje te zien. De laatste update dateert van 18 maart.

Op een prominente plaats meldt Sites dat het een ‘persoonlijke website’ betreft, waar CNN niets mee te maken heeft.

Iemand die niet in Noord-Irak zit maar er wel graag naartoe wil, is Christopher Allbritton. Deze voormalige verslaggever van het persbureau Associated Press en de New Yorkse krant Daily News, zamelt via zijn weblog Back-to-iraq.com geld in voor de reis naar het oorlogsgebied. Hij heeft nu ruim 6.300 dollar.

Tot slot houden ook verslaggevers van het actualiteitenprogramma 2Vandaag een ‘dagboek‘ bij. Tot 7 februari verschenen er berichten vanuit Koeweit van Jelle Visser.

Het laatste bericht, van woensdag 19 februari, komt echter uit Washington en is van buitenlandredacteur Mark de Bruijn. Die schrijft over een tabaksboer die zijn tractor vlakbij het Witte Huis parkeerde, maar daar volgens CNN (‘breaking news’) nu mee is opgehouden.