Nog één update voor De Gezonde Roker

Dat zegt Karel Gabler, sinds jaar en dag beheerder van De Gezonde Roker. Er zal onder meer nog een ‘meesterlijk interview’ van Van Gogh verschijnen, zo belooft Gabler die niet wil dat nu al bekend wordt met wie het interview is. Ook de vaste medewerkers van de site zullen een bijdrage leveren.

Half december, als Van Goghs film ‘0605’ over de moord op Pim Fortuyn op internet in première gaat, zullen de bezoekers van de site daar nog via een aparte pagina van op de hoogte worden gesteld.

De Gezonde Roker zal tot het eind van dit jaar via de bekende adressen online blijven. “De rekening bij de hostingprovider is betaald tot 1 januari”, aldus Gabler. “Waarschijnlijk zullen we nog wel een naheffing voor het verkeer van afgelopen week krijgen. We hebben meer dan een miljoen bezoekers gehad.”

“Na 31 december wil ik de site op een privé-server parkeren”, zegt Gabler. “Er staan meer dan 1200 prachtige columns op. Zoek maar eens op ‘liefde’ op de site. Dan zie je dat Theo eigenlijk heel verlegen was, hij was nog altijd het jongetje van het schoolplein.”

Als het aan Gabler ligt, worden de beste columns van Van Gogh nog een keer gebundeld in boekvorm. “We moeten zorgen dat zijn werk goed terecht komt.”

De naam De Gezonde Roker komt in handen van de familie van Theo van Gogh. “Op die manier wordt voorkomen dat iemand anders met de naam op de loop gaat”, aldus Gabler.