Nieuw Nederlands tijdschrift digitale fotografie

Het blad wordt uitgegeven door IDG en HCC. Hoofdredacteur van Zoom Magazine wordt Eric Verweij. Hij is nu al hoofdredacteur van ComputerTotaal. Verweij: “We merken de laatste tijd dat er veel vragen over digitale camera’s en videocamera’s van onze lezers komen. Daarnaast zie je dat de markt voor digitale camera’s explodeert. Alle reden voor een nieuw blad. Wij willen de mensen voor, tijdens en na de aanschaf van een camera begeleiden.”

Het blad wordt in samenwerking met HCC opgezet. “Het is de eerste concrete uitwerking van het nieuwe samenwerkingscontract dat HCC en IDG in september hebben afgesloten”, aldus Verweij. Bij die gelegenheid spraken IDG en HCC af om gezamenlijk een aantal nieuwe tijdschriften op de markt te brengen.

Mensen die het inschrijfformulier op de HCC Dagen invullen, krijgen 50 procent korting op de introductieprijs van het eerste nummer. “Daarnaast ontvangen ze vanaf volgende week elke twee weken een e-mailnieuwsbrief met informatie en tips voor en tests van digitale camera’s en videocamera’s.”

“Ook in het blad zelf zullen zaken als tests, workshops en uitleg over digitale- en videocamera’s aan de orde komen”, aldus Verweij. “Veel mensen kopen een digitale camera, maken 1800 foto’s in drie weken en vragen zich dan af: ‘Wat nu?’. Daarop geven wij ze op alle mogelijke manieren antwoord.”

Het eerste nummer van het blad zal eind januari of begin februari van de persen rollen.