Opblaaspinguïns en bierrobot op HCC Dagen

De vaste ingrediënten voor de HCC Dagen zijn weer aanwezig: overvolle treinen, lange rijen voor de betaalautomaten en mannen, veel mannen. De aanwezige vrouwen lijken in meerderheid aanwezig om zaken aan de man te brengen.

Want er moet weer veel aan de man gebracht worden. Behalve de gebruikelijke zaken als geheugenuitbreiding, moederborden (`één voor vijf euro, drie voor een tientje’), `erotische dvd’s’ en tft-schermen zijn dit jaar ook de opblaasbare Linux-pinguïns (tien euro) in de aanbieding.

Nieuw is dit jaar de GameExpo, een hal die speciaal is ingeruimd voor computergames en alles wat daarmee te maken heeft. In deze wat donkere ruimte kunnen spelletjesfanaten hun hart ophalen. Er staan bijvoorbeeld rijen Xboxen waarop gespeeld kan worden. Daarnaast informatie over de diverse consoles en nieuwe games.

Tweakers.net, de discussiesite met internet- en computernieuws, lanceert op de HCC Dagen een betaald abonnement. Bezoekers kunnen kiezen uit My.Tweakers.net Extra (3 euro per maand) en My.Tweakers.net Full (5 euro per maand). De zaken gaan voorspoedig, zo weet een van de `crew-leden’ op de Tweakers-stand te melden. “Met name vanochtend liep het goed.”

Bier

De ruimte met de HCC-gebruikersgroepen is evenals in voorgaande jaren een oase van relatieve rust. En dat terwijl daar toch vaak de leukste dingen te zien zijn. Wat te denken van een robot die een flesje bier kan uitschenken bijvoorbeeld? Gemaakt met Meccano. Op dezelfde stand als het apparaat dat na één druk op de knop zelf blokfluit kan spelen. “Een, twee, drie, vier. Hoedje van papier.”

Meer amusement is te vinden op de stand van internetaanbieder HCCnet. Daar kunnen bezoekers meedoen met het `Rad van Fortuin’. Een woord raden of klinkers kopen, is niet nodig. Je naam en adres op een briefje schrijven volstaat om kans te maken op prijzen.

Eveneens op de stand van HCCnet is Stichting AAP aanwezig. Daar kunnen bezoekers hun lege printercartridges inleveren. Met de opbrengst van de cartridges betaalt de stichting de opvang van een groot aantal uitheemse dieren, waaronder apen, beren, prairiehonden en een stinkdier.

De HCC verwacht dit jaar weer `ruim honderdduizend’ bezoekers. De beurs is op zaterdag en zondag nog van 10 tot 17 uur geopend.