MyOwnCam stopt na schikking met Camarades

Volgens Camarades zouden de makers van MyOwnCam.org de gebruikers van Camarades per e-mail hebben benaderd en de code van de zogeheten speler hebben overgenomen.

Mart Hauser van MyOwnCam.org wees de beschuldigingen van de hand. MyOwnCam.org zou zich bij het maken van de speler hebben laten ‘inspireren’ door de bekende webcamsoftware Webcam32. De code die voor Webcam32 is gebruikt, bleek echter afkomstig van Camarades. Zo was de speler indirect dus wel degelijk afkomstig van Camarades.

Op vrijdag zou er een rechtszaak over het geschil dienen, maar inmiddels hebben MyOwnCam.org en Camarades een schikking getroffen.

“Als gevolg van deze schikking zien Marcus Kara en Martin Hauser (de makers van MyOwnCam.org, MR) zich verplicht om alle MyOwnCam-activiteiten per direct over te dragen aan Camarades en stop te zetten”, luidde de boodschap die dit weekend op MyOwnCam.org verscheen.

Besmetting

Verdere details over de schikking maken MyOwnCam.org en Camarades niet bekend, zo stelt Jacques Mattheij van Camarades desgevraagd. “We gaan in ieder geval proberen voor de gebruikers de schade zo veel mogelijk te beperken. Ten slotte staan zij buiten het geschil.”

Volgens een gezamenlijke verklaring die MyOwnCam.org en Camarades zondag uitgaven, zou een langdurige rechtszaak het faillissement hebben betekend voor MyOwnCam.org.

Dat Hauser en Kara het bijltje er bij neergooien, is ‘geen schuldbekentenis’, stellen de twee partijen. Wel geven Hauser en Kara toe dat er bij hun speler sprake was van ‘besmetting en niet van een origineel stuk werk’.