Mogelijk vervolging internetanalist Blodget

Federale openbare aanklagers bereiden een rechtszaak tegen Blodget voor, zo schrijft de Amerikaanse tabloid de New York Post. Hoewel het nog onduidelijk is wie de openbare aanklagers precies op de korrel willen nemen, zou het onder meer gaan om Blodget en zijn voormalige werkgever, de zakenbank Merrill Lynch.

Blodget gold jarenlang als de cheerleader van Wall Street. De analist van Merrill Lynch legde een grenzeloos vertrouwen in de nieuwe economie aan de dag en adviseerde beleggers om hun geld in internetaandelen te steken.

Veel beleggers hadden een blind vertrouwen in Blodget en verloren kapitalen toen de prijzen van de dotcom-aandelen vervolgens vanaf maart 2000 in een vrije val terecht kwamen.

Merrill Lynch kreeg een aantal rechtszaken aan de broek vanwege de koopadviezen en betaalde verscheidene investeerders een vergoeding voor de geleden schade. Eind 2001 lekte uit dat de openbaar aanklager van New York een onderzoek naar Blodget was gestart.

Blodget werkt inmiddels niet meer voor Merrill Lynch. De analist kon begin dit jaar zijn biezen pakken. Wel kreeg hij een gouden handdruk van 2 miljoen mee.